– Lehdelle asetetetut mediamyynnilliset ja lukijamääräiset tavoitteet saavutettiin, ja vaikka maailmalla printtimedioiden kohtalon ympärillä mörköillään ja kriiseillään, niin syy Basso-lehden lopettamiseen oli lopulta sen irrallinen rooli suhteessa Basson mediakokonaisuuteen, sanoo toimitusjohtaja Jan Zapasnik.

Ensimmäinen lehden numero ilmesyi lokakuussa vuonna 2001 nimellä Posse. Kyseessä oli Raine Ruopan ja Antti Ratisen oppilastyö, joka sai ensimmäisen numeron kohdalla vetoapua Valtion Rautateiden (VR) julkisesti ärähdettyä lehden sivuilla julkaistuista graffiti-kuvista. Lehti keskittyi alussa pääasiassa hiphop-kulttuurin neljään elementtiin: rap-musiikki, breakdance, dj-kulttuuri ja graffiti.

Vuosina 2001-2005 Posse nimellä kulkenut aikakauslehti ilmestyi epäsäännöllisesti. Vuonna 2006 lehden nimi muuttui Bassoksi kun lehti, suomihiphop.com-sivusto sekä netissä toiminut Bassoradio yhdistyivät saman nimen alle.

HIphop-kulttuurista yleiskulttuurilehdeksi laajentunut lehti palkittiin useasti eri tunnustuksilla, kuten viimeisimpinä Kultti Ry:n myöntämä ”Vuoden laatulehti” -palkinto ja Opetus-ja kulttuuriministeriön myöntämä ”Vuoden kulttuurilehtien”-laatupalkinto vuonna 2012.