Sanomalehtiviikkoa vietetään jo yhdeksättätoista kertaa. Toimittajat ja uutiskuvaajat vierailevat viikon aikana kouluissa kertomassa työstään. Sanomalehdet järjestävät myös alueellisia kilpailuja, tapahtumia ja kampanjoita. Suuri osa lehdistä tarjoaa verkkolehden ja sen arkiston ilmaiseksi lasten ja nuorten käyttöön. Myös printtilehden suosio on pitänyt hyvin pintansa, koska kouluihin ja oppilaitoksiin toimitetaan edelleen satojatuhansia lehtien ilmaiskappaleita.

– Tutkimustulosten mukaan sanomalehden monipuolinen lukuaines – esimerkiksi valokuvat, kuvituskuvat, erilaiset tekstityypit, kaaviokuvat ja tilastot – kehittää lasten ja nuorten lukutaitoa erityisesti silloin, kun sanomalehtiä luetaan säännöllisesti. Sanomalehtiviikko voi toimia lukuinnostuksen aloittajana, kertoo yhteyspäällikkö Jonna Tolonen Sanomalehtien Liitosta.

Sanomalehtiviikon kanssa samaan aikaan vietetään myös ensimmäistä kertaa järjestettävää Mediataitoviikkoa. Mediataitoviikon tarkoituksena on herättää keskustelua lapsen oikeuksista ja velvollisuuksista internetissä. Mediataitoviikkoa koordinoi Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus. Sen toteutukseen osallistuu lukuisia mediakasvatuksen alalla toimivia järjestöjä, yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita.