Timonen siirtyy uuteen tehtäväänsä Helsingin kaupungin kulttuurijohtajan virasta. Vuodesta 2010 hän on johtanut World Design Capital Helsinki 2012 -projektia, joka päättyy maaliskuun lopussa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Kaapelin, Suomen suurimman kulttuurikeskuksen, toimitusjohtajana sekä toimittajana sanomalehti Kalevassa Oulussa.

Matti Saarinen on Timosen valintaan hyvin tyytyväinen: ”Pekalla on poikkeuksellisen vahvat näytöt luovuuden organisoimisesta ja johtamisesta. Hän on juuri sopiva vahvistus tiimiimme, ja on hienoa saada hänet rakentamaan Kreabin tulevaisuutta. Viestinnän tarve vain kasvaa: yhä monimutkaisemmat asiat on kyettävä viestimään ymmärrettävästi, kiinnostavasti, luotettavasti ja hyväksyttävästi. Tässä Pekka on hyvä.”

Timonen tarttuu innolla uuteen tehtävään: ”Kreabilla on vankka viestinnän osaaminen, ammattitaitoinen tiimi ja hyvä maine niin Suomessa kuin maailmallakin. Viestintätoimistoilla on Suomessa lupaavat näkymät. Ala kasvaa ja kehittyy. Tehtävät laajenevat, ja niihin tarvitaan yhä monipuolisempaa osaamista. Edessä oleva työ on erittäin mielenkiintoinen.”

Kreab Gavin Anderson Oy on samannimisen konsernin Suomen-yhtiö. Konsernilla on 41 toimistoa 26 maassa, ja se on perustettu Tukholmassa vuonna 1970. Suomen-yhtiö on perustettu vuonna 1988, ja siinä työskentelee 25 viestinnän ammattilaista. Päätoimialat ovat yritysviestintä, talousviestintä ja yhteiskuntasuhteet.