Optimointityökalun avulla asiakkaille pystytään rakentamaan ratkaisuja heidän tarpeidensa mukaisesti. Työkalun avulla voi arvioida, miten mainos aktivoi kuluttajia tai miten se vaikuttaa yrityksen mielikuvan kehittymiseen lehdessä tai verkossa.

Työkalu perustuu Sanoma Newsin lehti- ja verkkomainosten huomioarvotutkimuksista saadun tiedon tilastolliseen mallintamiseen. Työkalussa on hyödynnetty vuosina 2009-2012 Sanoma Newsissä tehtyjä kampanjatutkimuksia, yhteensä 392 verkkokampanjaa ja 2293 printtikampanjaa.

Optimointityökalun avulla voi tarkastella, mitkä asiat vaikuttavat mainonnan tehoon ja millä tavoin. Verkkomainonnan optimointiin on saatavilla runsaasti muutakin tietoa kuin pelkät klikit.

”Cross Media Optimizer tarjoaa poikkeuksellisen laajan faktapohjaisen tietokannan ja siten yksityiskohtaista tietoa mainostajan päätöksenteon tueksi. Työkalua hyödyntämällä mainostajille pystytään tarjoamaan ratkaisu printti- ja verkkomainontaan, oli sitten tavoitteena mielikuvan kehittäminen, ostoaikomuksen kasvattaminen tai tietyn ikäryhmien tavoittaminen”, sanoo Marketing Clinic Finland Oy:n toimitusjohtaja Catharina Stackelberg.

Positiivista mielikuvaa mainonnallaan tavoittelevan mainostajan kannattaa panostaa näyttävään ja persoonalliseen toteutukseen. Ostoksille houkuttelevan mainonnan tulee olla puolestaan helppotajuista, selkää ja tarjota uutta tietoa.

Verkkosivuille saa useimmiten aikaan liikennettä uutta tietoa tarjoava mainos. Näin on esimerkiksi elintarvike-, sisustus-, matkailu-, vapaa-ajan ja telealan mainoksissa.

”Sanoma News on rakentanut analyysi- ja tutkimusosaamisestaan merkittävän työvälinekokonaisuuden asiakkaiden käyttöön. Cross Media Optimizer on tästä uusin osoitus. Tavoitteenamme on nostaa asiakassuhde strategisemmalle tasolle ja tarjota asiakkaille uudenlaista lisäarvoa”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.