Valmistuessaan uusi painolaitos on yksi maailman moderneimmista sanomalehtipainoista. Painon erittäin korkea automaation taso parantaa erityisesti painojäljen laatua. Uuden lehtipainon tuotantokapasiteetti on parhaimmillaan noin 270 000 lehteä tunnissa, painossa voidaan painaa kolmea eri tuotetta yhtä aikaa. Uusi paino huomioi ympäristöseikat entistä paremmin muun muassa laitteistoon integroidulla hukkapaperin kierrättämisellä.

”Uusi painotekniikkamme mahdollistaa täysin uudenlaisten tuoteformaattien tuomisen Suomen markkinoille”, kertoo Alma Manun toimitusjohtaja Helvi Liukkaala.

”Emme ole pelkkä sanomalehtipaino, vaan tuotekehityksemme kautta autamme asiakkaitamme kehittämään painetun median liiketoimintaa”, hän jatkaa. ”Uusia tuoteformaattejamme ovat mm. sanomalehtien osapainokset, sekä aikakauslehtimäinen noin 190 x 260 mm kokoinen lehti, johon voidaan liittää muualla painetut kiiltävät kannet.”

”Ympäristövastuullisuus on huomioitu uuden painon prosessien ja rakennuksen suunnittelussa alusta lähtien”, kertoo Alma Manun ympäristö- ja laatuasioista vastaava Jussi Pekkarinen.

”Ympäristöseikat ovat olleet meille aina tärkeitä. Kun nykyinen Tampereen painomme tuottaa hävitettävää jätettä noin 100 kg vuodessa, pyrimme uudessa painossa vähentämään sitä vielä 30%. Määrä on todella pieni, kun ottaa huomioon, että käytämme tällä hetkellä materiaalia vuodessa noin 25 000 tonnia.”

Tärkeä virstanpylväs saavutettiin 10.1., kun Alma Manun hallinto ja Pirkanmaan jakelu muuttivat uuteen rakennukseen. Alma Manu painaa mm. Iltalehteä, Kauppalehteä ja Aamulehteä.