Sähkökirjojen laajempi tuottaminen on Suomessa varsin nuorta. Viimeisen parin vuoden aikana yleisen kirjallisuuden puolella sähkökirjoja on tuotettu yli 1500 teosta ja suurimmasta osasta uusia kirjoja tehdään painetun teoksen ohella myös sähköinen versio.

Sähkökirja voidaan yhdistää muihin tuotteisiin. Se voidaan esimerkiksi tarjota paperisen kanssa yhteishintaan. Lukulaitteen tai kännykän ostajalle voidaan tarjota sähköisien kirjojen lukuoikeuksia.

Sähkökirja voidaan hinnoitella eri tavoin myös sen perusteella, miten sitä käytetään. Onko se yhden henkilön luettavissa vain tietyllä laitteella vai voiko sitä lukea useampi henkilö eri laitteilla samaan aikaan.

Kirjakerhot voivat käyttää spotify-tyyppistä vapaata maksullista pääsyä johonkin sähköiseen kirjastoon tai kirjoja voidaan myydä pala kerrallaan esimerkiksi jatkokertomuksena.

Lue lisää www.sahkokirja.fi