Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian toiminnanjohtajana aloittaa 2.1.2013 kauppatieteiden maisteri Katri Soramäki (s. 1968). Tekijänoikeusjärjestö Kopioston lisensointi- ja tutkimuspäällikön tehtävistä Grafiaan siirtyvä Soramäki on tekijänoikeusalan asiantuntija ja hänellä on hyvät verkostot Grafian kannalta tärkeisiin tahoihin.

Katri Soramäki kertoo odottavansa innolla uusia haasteita Grafian toiminnanjohtajana. ”Visuaalisen viestinnän merkitys vain kasvaa, kun ihmisten jokapäiväinen elämä siirtyy yhä enemmän verkkoon sekä mobiiliin. Alan ammattilaisia tarvitaan muotoilemaan informaatio ymmärrettäväksi ja palvelut toimiviksi. Haasteena tuleekin olemaan alan monipuolisen osaamisen viestiminen päättäjille ja muille sidosryhmille.”

Grafiaa yli yksitoista vuotta luotsannut toiminnanjohtaja Marita Sandelin jää eläkkeelle vuoden vaihteessa. Hän on kokenut Grafian agendan puolesta puhumisen mielekkääksi tehtäväksi, ja jättää vireän, ensi vuonna 85-vuotta täyttävän, järjestön seuraajansa huomaan hyvillä mielin. Vuoden vaihteessa myös järjestön puheenjohtajuus siirtyy Jon Granströmiltä Antero Jokiselle.

Grafia on muuttanut nimensä visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestöksi seuraten alan kansainvälistä käytäntöä ja visuaalisen suunnittelualan muutosta. Grafian strategia tähtää eri järjestöissä toimivien ammattilaisten tiiviimpään yhteistyöhön. Voimavarojen yhdistäminen antaa lisämahdollisuuksia vahvistaa ammattikunnan hyvinvointia ja menestystä. Vain sillä tavoin ammattilaisten työ voidaan valjastaa maamme kilpailukyvyn rakentamiseen ja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen.