Iltalehden pääkirjoituksessa väitettiin, että norjalainen joukkomurhaaja Breivik olisi maininnut oppi-isäkseen muun muassa suomalaisen kansanedustajan Jussi Halla-ahon. Julkisen sanan neuvoston mielestä lehdellä ei ollut riittäviä perusteita tähän. Väite oli niin rankka, että siihen ei neuvoston mielestä voinut vastata omalla kannanotolla.

Neuvosto ratkaisi kokouksessaan myös kaksi eduskunta-avustaja Helena Erosen blogin uutisoinnista tullutta kantelua. Turun Sanomat, Iltalehti ja Aamulehti eivät rikkoneet uutisillaan hyvää journalistista tapaa. Neljäs perussuomalaiskantelu koski Iltalehden pääkirjoitusta, jossa kantelijan mielestä puheenjohtaja Timo Soini rinnastettiin mm. Hitleriin ja Staliniin. Neuvosto oli eri mieltä ja antoi Iltalehdelle vapauttavan päätöksen.

Vieskalaisen katsottiin rikkoneen hyvää journalistista tapaa, kun se julkaisi kauppaketjun tiedotteen lähes sanasta sanaan omana juttunaan.