Sanomalehdenjakajana 32 vuotta työskennellyt Leino on hoitanut jakotyön aina mallikkaasti. Leinolla on ollut tärkeä rooli koko alalla työhyvinvointia parantavan vuorokiertomenetelmän sekä sähköisen jakokirjajärjestelmän kehittämisessä ja käyttöönotossa. Hän näkee tärkeäksi, että työyhteisö ja työmenetelmät kehittyvät toimintaympäristön muutoksen mukana.

 Leino on toiminut luottamushenkilönä lähes 20 vuotta. Tässä tehtävässä hän on korostanut fakta-argumenttien ja oikean viestinnän tärkeyttä, jotta asioista sopiminen ja muutokset onnistuvat. Viime vuosina Leino on päässyt hyödyntämään pitkäaikaista työlainsäädäntö- ja työehtosopimusosaamistaan alan TES-neuvotteluissa.

Vuoden varhaisjakaja -palkinto myönnetään sanomalehtien varhaisjakajalle, joka on osoittanut työssään huomattavaa jakajan ammattitaitoa. Tämän lisäksi palkittava varhaisjakaja on toiminut esimerkillisesti muita motivoiden, osallistunut aktiivisesti työmenetelmien ja työyhteisön kehittämiseen tai muulla tavoin nostanut jakajien ammattikunnan yleistä arvostusta.

Vuoden varhaisjakaja -kilpailu järjestettiin viidennen kerran. Voittajan valitsi seitsenhenkinen asiantuntijaraati, johon kuului työntekijä- ja työnantajajärjestöjen, työnantajien sekä sanomalehtikustantajien edustajia.

Kilpailun järjestävät Sanomalehtien Liitto, Viestinnän Keskusliitto, Sanoma Oyj, Itella Oyj, Posti- ja logistiikka-alan unioni ja Teollisuusalojen ammattiliitto.