Otavamedia lanseerasi Suomen ensimmäiset aikakauslehdet iPadissa kaksi vuotta sitten, syksyllä 2010. Tutkimustulosten mukaan enemmistö pitää digilukemista positiivisena kokemuksena, mutta haluaa ensisijaisesti lukea aikakauslehtensä edelleen painettuna. Näin digilukeminen tulee nykyisen lukemisen rinnalle, ei vaihtoehdoksi. Digilukijoita löytyy jo nyt kaikista ikäryhmistä, mutta suurimmat käyttäjäryhmät löytyvät 45-53 -vuotiaista miehistä. Otavamedia uskoo lukijaprofiilin laajentuvan entisestään, kun kestotilaajat pääsevät käyttämään palvelua veloituksetta pitkän ajanjakson.

”Mainostajalle tämä tarjoaa uusia vaikuttavia kohtaamisia uudessa digitaalisessa ympäristössä. Siirrämme painetuissa lehdissä olevat mainokset sellaisenaan veloituksetta digilehtiin. Olemme lisäksi luoneet kustannustehokkaan mallin, jonka avulla mainostajat voivat rikastuttaa mainoksiaan lisäelementeillä ja puhutella kuluttajaa esimerkiksi äänellä, videoilla tai ohjaamalla suoraan kauppaan”, kertoo Otavamedian mediamyyntijohtaja Tomi Takanen.

”Haluamme vastata sekä sisällön että päätelaiteen osalta kuluttajan muuttuviin tarpeisiin”, sanoo Otavamedian uusien liiketoimintojen johtaja Jaakko Haapakangas.

Otavamedian digilehdet on tehty HTML5-tekniikalla, jonka avulla verkkosivu osaa näyttää ”lehdeltä”. Julkaisu vaihtaa ulkoasua sen mukaan, millä laitteella sitä luetaan. ”HTML5 on yleistyvä standardi. On kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan tämä vie lukukokemusta”, Jaakko Haapakangas jatkaa.