Sen sijaan jopa 42 % suomalaisista Facebookin käyttäjist on harkinnut Facebookin käytön lopettamista ja 26 % uskoo vähentävänsä sen käyttöä lähitulevaisuudessa. Kaikkein hälyttävin tulos on 15-24 -vuotiaiden keskuudessa -heistä jopa 36 % aikoo vähentää Facebookin käyttöä lähitulevaisuudessa.

Synkästä tulevaisuuden ennusteesta huolimatta Facebookin asema kuluttajien keskuudessa on erittäin vahva. Tutkimuksen mukaan nuorilla on erittäin tiivis suhde Facebookiin. Yli puolet alle 25-vuotiaista viettää vähintään tunnin Facebookissa joka päivä ja heistä 26 % pitää Facebookia päällä jatkuvasti tietokoneella ollessaan.

Tutkimus osoittaa, että verkkomainonta Facebookissa on sittenkin tehokas tapa lisätä kiinnostusta brändiä kohtaan. Jopa 74 % Facebookin käyttäjistä on klikannut Facebookissa olevaa mainosta, ja yli kolmasosa mainontaa klikanneista kertoo mainonnan lisänneen kiinnostusta mainostettua tuotetta kohtaan. Myös fanisivustojen ylläpito maksaa itsensä takaisin. Facebook-fanien osallistaminen kilpailuihin ja keskusteluihin ovat tutkimuksen mukaan varsin tehokkaita tapoja syventää suhdetta brändiin.