Esityksen Arton palkitsemisesta teki Paikallislehtien päätoimittajayhdistyksen (PPY) hallitus, ja Paikallislehtien Liiton edustajat yhtyivät siihen.

Arto Henriksson on toiminut jo pidempään suunnannäyttäjänä paikallislehdistön edustajille. Hän on tarmokkaasti hankkinut tietoutta monimedialliseen tekemiseen ja on herättänyt toiminnallaan laajaa huomiota sekä kunnioitusta. Arto ei ole pitänyt kynttilää vakan alla, vaan on auliisti tuonut kaiken kehitystyön muiden paikallismedioiden saataville. Hän on kulkenut kehityksen kärjessä muun muassa lehden nettisivujen kehittämisessä ja videokuvauksessa.

Kehittämistyön ohella Arto Henriksson on näyttänyt kyntensä myös terävänä journalistina. Hänen 5.11.2011 Loviisan Sanomiin kirjoittamansa artikkeli kirkonpenkkien pyllykuvioista on yksi laajimmalle levinneistä jutuista paikallislehdistön historiassa.

– Tällä kertaa hakemuksia tuli puolenkymmentä. Ainakin yksi niistä siirtyy ensi vuodelle ehdokkaaksi. Arto, jos joku, on palkinnon ansainnut, sanoo PPY:n puheenjohtaja ja valintaraadin jäsen, Itä-Hämeen päätoimittaja Jari Niemi.