Toiseksi sijoittui Lestijoki ja kolmanneksi Kaarina-lehti. Yksipäiväisten lehtien verkkopalveluiden kilpailun voitti pohjanmaalainen Komiat-lehti.

Kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin Tyrvään Sanomat. Tuomaristo antoi lehdelle tunnustusta muun muassa kiinnostavasta etusivustaan.

Toiseksi sijoittui Kankaanpään Seutu ja kolmanneksi Sisä-Savo. Kankaanpään Seudulla oli myös sarjan paras verkkopalvelu.

Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarja oli jaettu kahtia lehden toimituksellisen henkilömäärän mukaan. Pienempien (toimituksellista henkilöstöä 1–9) useampipäiväisten lehtien sarjassa voittajaksi valittiin Jämsän Seutu. Tuomarit kehuivat lehden etusivua ja nuorten elämään liittyvää sisältöä.

Tässä toiseksi sijoittui Valkeakosken Sanomat ja kolmanneksi Loimaan Lehti. Verkossa voitto meni Valkeakosken Sanomille.

Isompien (toimituksellista henkilöstä yli 9) useampipäiväisten lehtien sarjan voittaja oli Ahvenanmaalla ilmestyvä Ålandstidningen. Tuomarit pitivät lehteä tasaisen vahvana sekä sisällön että muodon laatumittareilla.

Kakkoseksi sijoittui Nya Åland ja kolmanneksi Åbo Underrättelser. Paras verkkopalvelu oli Ålandstidningenillä.

”Tämänvuotinen kilpailu osoitti, että paikallislehdetkin voivat tuottaa isojen maakuntalehtien veroista koskettavaa ja näyttävää journalismia. Pienen painetun lehden vahvuuksia ovat kekseliäisyys ja läheisyys”, sanoo päätuomari Mikko Honkala.

”Tuomaristo haluaa kilpailun avulla muistuttaa, että verkkopalveluja pitää viimeistään nyt kehittää tosissaan. Lukija kannattaa opettaa klikkaamaan paikallislehden verkkosaittia, kun kylällä palaa tai kolisee.”

Itsenäisenä yrittäjänä työskentelevä Honkala vastasi kisan päätuomarin tehtävistä nyt kolmatta kertaa. Hänen apunaan olivat viime vuoden kilpailussa menestyneistä lehdistä kutsutut tuomarit. Paikallislehtiä edustaneet tuomarit arvioivat lehtiä eri sarjoissa kuin missä heidän omat lehtensä mahdollisesti kilpailivat.

Sanomalehtien Liiton järjestämään paikallislehtikilpailuun osallistui 82 lehteä ja 25 verkkopalvelua, jotka saivat myös tuomarin ammattilaisarvion lehdestään.

Parhaat paikallislehdet palkitaan Sanomalehtien Liiton Paikallislehtipäivillä Vaasassa 1.11.2012.