Rovaniemellä ilmestyvä Uusi Rovaniemi nousi vuoden 2012 parhaaksi kaupunkilehdeksi. Tuomaristo arvosti lehden ammattimaisuutta ja tasaista laatua, joka kantoi lehden alusta loppuun.

Toiseksi kilpailussa sijoittui kaupunkilehti Raahelainen ja kolmanneksi Lappeenrannan ja Imatran seudulla ilmestyvä Vartti Etelä-Karjala. Tuomaristo antoi kunniamaininnan kaupunkilehti Meri-Lapin Helmelle esimerkillisestä vuorovaikutuksesta lukijoiden kanssa.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Aamuset, Forum24, Imatralainen ja Lappeenrannan Uutiset, Porin Sanomat, Turkulainen ja Uusi Lahti.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna freelancer-valokuvaaja Touko Hujanen, paikallislehti Loviisan Sanomien toimitusjohtaja-päätoimittaja Arto Henriksson, Tampereen yliopiston tutkija Jari Väliverronen ja johtaja Pasi Kivioja Sanomalehtien Liitosta.

Vuoden kaupunkilehtijutun kirjoitti Satu Koho

 

Kaupunkilehtijuttukilpailun voitti toimittaja Satu Koho oululaisesta Forum24-kaupunkilehdestä. Kohon kirjoittama Lainaa vain, lainaa vain on tuomareiden mielestä rohkaiseva kertomus poikkeuksellisen rohkeasta naisesta. Kohon haastattelema nainen on elänyt arkea ilman sijaisperheeseen sijoitettua poikaansa jo vuosikymmenen ajan.

Juttukilpailun toisen palkinnon sai Lounais-Lappi-lehden toimittaja Tiina Nousiainen jutullaan Kummitus elää lavasteissa. Kolmanneksi kilpailussa tuli toimittaja Taina Nuutinen Meri-Lapin Helmestä jutullaan Pösö ei jätä välille ikinä.

Vuoden kaupunkilehtijutun valitsivat toimittaja ja tietokirjailija Hannu Hyttinen ja viime vuoden juttukisan voittaja, toimittaja Marjo Latvanen Vartti Kouvolasta.

Kari Mankonen otti vuoden kaupunkilehtikuvan

 

Valokuvaaja Kari Mankosen kuva Porin Sanomien jutussa Hurriganesin roudarin väsäämillä arkuilla pitkin Suomea valittiin vuoden 2012 parhaaksi kaupunkilehtikuvaksi. Juttu kertoi Porin Ässien huoltajista.

 

Tuomarin mielestä Mankosen kuva erottuu muista rohkeudellaan ja oivalluksellaan. Kuvassa kiinnostava perspektiivi yhdistyy yllättävään aiheeseen. Jääkiekkojoukkuetta katsotaan pesukoneen sisältä. Kuvaa on käytetty hyvin myös lehden taitossa.

Vuoden kaupunkilehtikuva -kilpailussa toiseksi sijoittui toimittaja Anna Haapavaaran Koti-Kajaani-lehdessä julkaistu kuva nuorista kalamiehistä. Kolmanneksi sijoittui päätoimittaja Annemari Kelhän kuva jutussa Tässä kodissa aika pysähtyy, joka julkaistiin Meri-Lapin Helmessä.

Parhaat kaupunkilehtikuvat valitsi freelancer-kuvaaja ja Vuoden Lehtikuvaaja 2011 Touko Hujanen.