Journalisti.fi:n mukaan Keskisuomalainen uutisoi keskiviikkona 10. lokakuuta, ettei opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotuksessa valtion budjettiin 2013 ole enää määrärahaa uusiin lehtimieseläkkeisiin.  Uutisen mukaan valtion säästö tästä on ensi vuonna 120 000 euroa.

Journalistiliiton puheenjohtajan Arto Niemisen mielestä asiaa olisi pitänyt katsoa keskiarvoihin tuijottamisen sijaan nimenomaan huonompiosaisten näkökulmasta:

”Ammattikunnassa on paljon freelancereita ja muitakin heikosti eläkettä kartuttaneella työhistorialla olevia. Vaikka he voivat olla urallaan todella ansioituneita, heidän eläketurvansa on käytännössä surkea.”

Ylimääräisen sanomalehtimieseläkkeen nimellä tunnettu järjestely on ollut voimassa 1930-luvulta. 1045 euron kuukausieläke on myönnetty vuosittain kymmenelle ansioituneelle journalistille. Hakijoita on ollut toistasataa, Journalisti.fi kertoo.