“Sanoman muutosprosessi tarkoittaa osaksi nykyisen liiketoimintamme tehostamista, mutta meidän on samanaikaisesti haettava uutta kasvua. Sekä median että oppimisen ympärillä on hyvin dynaamista ja nopeasti kehittyvää start-up-toimintaa. Sanomalla voi jakeluvoimansa ja markkina-asemansa ansiosta olla siinä tärkeä rooli”, sanoo Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

SanomaVentures sijoittaa varhaisen vaiheen kasvuyrityksiin Sanoman vahvoilla fokusalueilla. Kiinnostavia segmenttejä ovat esimerkiksi kuluttajapalvelut, mobiili- ja tablet-pohjaiset palvelut, televisio ja video, online-mainonta, e-kauppa ja sähköinen oppiminen. Tyypillinen yhteistyömalli on arvoltaan 100.000 – 500.000 euroa, joka koostuu pääomasta ja medianäkyvyydestä Sanoman medioissa. Sanoma saa kumppanuudesta osakkuuksien lisäksi arvokasta käytännön teknologia-, markkinointi- ja kuluttajaosaamista uusilta kasvualoilta.

“Vault79.comissa on kehitetty uusi, kiinnostava malli ottaa haltuun nopeasti kasvavaa muodin verkkokauppaa. Meidät vakuutti kokenut taustatiimi, alkuvaiheessa saavutetut hyvät tulokset ja palvelun kansainvälinen potentiaali”, sanoo SanomaVenturesin sijoitusjohtaja Herman Kienhuis.

Suomessa Sanoma on tehnyt jo aiemmin sijoituksia start-up-yrityksiin: Etua Oy tarjoaa pankki- ja rahoitusalan palveluja, Nosto Oy puolestaan työkaluja konversion parantamiseen verkkokaupankäynnissä. Lisäksi Sanoma on solminut yhteistyösopimuksia usean start-upin kanssa kävijänohjauksen alueella. Työtä kasvuyritysten tukemiseksi tehdään myös yhdessä Aalto-yliopiston kanssa.