Vierailin kuluneella viikolla Helsingin Messukeskuksessa Mainostajien Liiton vuosittaisessa Mainontapäivässä, jossa juontajana toiminut Terveystalo Oy:n toimitusjohtaja Yrjö Närhinen kertoi yhtiönsä yhdistäneen markkinointi- ja viestintäpäällikön tehtävät.

Sama linjaus on tehty myös Fazerissa, kertoi toimitusjohtaja Pekka Rantala, Fazer Leipomot ja Makeiset -yhtiöstä. Markkinointi ja viestintä viedään saman katon alle vuoden vaihteessa.

Lisäksi brändien merkitystä Fazer aikoo korostaa jatkossa yhä voimakkaammin. Yhtiön nimi muutetaan muotoon ”Fazer Brands”. Brändin rakentamisen ideana on ”Our journey to new places” eli brändien näkyvyyttä lisätään kaikissa mahdollisissa paikoissa.

Sosiaalinen media ja verkko ovat yritykselle nyt niin tärkeitä kanavia markkinoinnissa ja brändin rakentamisessa, että tiedottaminen on saatava valjastettua markkinoinnin tueksi entistä tehokkaammin.

Pekka Rantala totesi esityksessään, että kuluttajalla on nyt uusi tapa keskustella tavaran tai palvelun tuottajan kanssa. Markkinoijan on hyväksyttävä tämä tosiasia ja tässä prosessissa on oltava mukana, hän sanoi. Yritys ei voi hallita verkkokeskustelua, koska kuluttaja vie sitä eteenpäin. Nyt viestinnässä on myös paluukanava mukana. Yrityksen pitää osallistua tähän keskusteluun oikealla tavalla ja harkitusti, Rantala kuitenkin huomautti.

Jos yritys ei tänä päivänä kulje uusien viestintätrendien mukana, se tipahtaa kelkasta. Tehokas mainoskavana voi olla esimerkiksi Youtube. Fazerin Youtubessa olevaa Angry Birds TV-mainosta on katsottu jo yli viisi miljoonaa kertaa. Voiko tämän tehokkaampaa ja halvempaa markkinointikeinoa enää ollakaan!