Tiedonjulkistamispalkinnot myönnetään merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä, joka on lisännyt kansalaisten tietämystä ja antanut virikkeitä yhteiskunnalliselle keskustelulle. Määritelmä sopii yhtä lailla Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan kirjoittamiin tietokirjoihin, vuodesta 2002 esitettyyn matkailusarjaan kuin Truths & Rightsiinkin, joka on yksi Basson kuunnelluimmista ohjelmista.

”Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin ohjelmakonsepti valikoitui vuoden alussa mukaan Bassoradion ohjelmakarttaan nimenomaan kaksikon periksiantamattomien journalististen periaatteiden ansiosta. Madventures-kaksikon Truths & Rights -ohjelma on raflaavalla ja oikeudentuntoisella asenteellaan noussut Basson kuunnelluimmaksi ja keskustelluimmaksi ohjelmaksi”, kertoo Basson mediapäätoimittaja Miika Särmäkari.

Truths & Rights kuullaan Bassolla perjantaisin klo 17-20

 

Madventures viimeistelee tuoreinta tietoteostaan Mad Manners – Seikkailijan etiketti (Johnny Kniga). Runsaasti kuvitettu, 400-sivuinen opus ilmestyy Kirjamessuilla lokakuussa.

– Se on maailmankattava matkailijan tapaopas, jonka avulla välttää nolot tilanteet ja pääsee reissuilla pintaa syvemmälle. Huumoria unohtamatta, Rantala tiivistää.

 

Mad Cook -illalliset, juhlauusinnat Subilla, uusi ohjelma Ylelle

 

10 vuotta täyttävä Madventures aikoo myös juhlia Mad Cook -illallisilla marraskuussa. Maailman hämmästyttävimmistä keittiöistä ponnistava teemaravintola avaa ovensa Teurastamon Kellohallissa, osana Helsingin designpääkaupunkivuotta 2012.

Mitä tapahtuu, kun matka- ja ruokareportterit lyövät jälleen kauhat yhteen ravintoloitsija, ruokavisionääri Antto Melasniemen (mm. Hel Yes, Lapin Kulta Solar Kitchen) kanssa? Keväällä 2011 yhteistyö poiki Mad Cook -kirjan innoittamat teemabrunssit, joiden liput myytiin loppuun 20 minuutissa. Nytkin vain nopeat elävät: luvassa on 10 illallista, joihin aletaan ottaa vastaan varauksia lokakuun alusta.

Madventuresin 10-vuotisen taipaleen ja valtionpalkinnon kunniaksi Sub uusii sarjan ensimmäisen tuotantokauden lokakuusta alkaen. Uusinnat starttaavat tuplajaksolla Nepalista 19.10. klo 21. Loput 23 jaksoa esitetään perjantaisin klo 21.30.

Rantala ja Milonoff suunnittelevat parhaillaan myös uutta tv-sarjaa, joka on määrä esittää Ylessä 2014. Tarkempia yksityiskohtia ei vielä julkisteta.

– Uusi sarja on jotain muuta mitä on totuttu näkemään, vaikka siinäkin kierretään ympäri maailmaa. Dokumenttisarja yhdistää maailmanmusiikkia ja matkailua, ja ohjelman kasvona on yksi Suomen kovimmista musiikkikulkureista, Rantala suostuu valottamaan.

– On hienoa aloittaa yhteistyö hyvin tekijöiden kanssa ja tarjota sitä kautta katsojille lisää uutta loistavaa ohjelmaa. Ylelle sopii mitä parhaiten juuri tämän tyyppinen ohjelma, missä koetaan ja nähdään aidosti tilanteet ja ihmiset, kulttuuriohjelmien tilaaja Arttu Nurmi kertoo.