Aikakauslehtikustantaja Sanoma Magazines Finland suunnittelee toimintansa uudelleenorganisointia. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Sanoma Magazines Finland Oy:n ja Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy:n koko henkilöstöä. Vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 95 henkilöä, neuvottelujen piirissä olevan henkilöstön kokonaismäärä on 811 henkilöä.

”Toimintaympäristön muutos haastaa aikakauslehtien perinteiset tulovirrat ja sitä kautta nykyisen tapamme toimia. Haemme Sanoma Magazinesille nyt uutta kestävää pohjaa, joka perustuu jatkossakin laadukkaisiin sisältöihin, vahvaan kohderyhmäosaamiseen ja tunnettuihin mediabrändeihin mutta myös entistä monikanavaisempiin tuotteisiin ja palveluihin”, Sanoma Magazines Finlandin toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh toteaa.

Sanoma Kaupunkilehdissä suunnitellaan muutoksia tuotevalikoimaan ja organisaatiorakenteeseen. Suunniteltuihin toimenpiteisiin kuuluu mm. Vartti-lehden pääkaupunkiseudun painoksen lakkauttaminen vuoden loppupuolella. Tänään käynnistetyt yhteistoimintaneuvottelut koskevat 69 henkilöä Sanoma Kaupunkilehtien pääkaupunkiseudun toiminnoissa. Vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 45 henkilöä.

”Pääkaupunkiseudun Vartti ei valitettavasti pystynyt lunastamaan odotuksia. Nyt keskitymme entistä vahvemmin panostamaan Metroon ja pääkaupunkiseudun paikalliseen verkkopalveluun”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

Aiemmin Sanoma-konsernin muutosprosessin puitteissa on kerrottu Sanoma Newsin rakenteellisiin säästöihin tähtäävästä ohjelmasta. Vastaavia ohjelmia on käynnissä myös muissa Sanoman yksiköissä ja toimintamaissa. Tavoitteenamme on johtaa markkinakehitystä ja turvata tuloksentekokyky muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä, perusteli Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen tiedotteessa 16.8.2012.