World Editors Forum on sanomalehtien maailmanjärjestön WAN-Ifran alainen päätoimittajaverkosto. Se puolustaa sananvapautta, järjestää koulutusta ja tukee sanomalehtien kehitystyötä.

Mantila on johtanut Kalevan toimitusta vuodesta 2009. Sitä ennen hän on toiminut Pohjalaisen päätoimittajana ja diplomaattina ulkoministeriön palveluksessa.

Suomen Lehdistön haastattelussa Mantila sanoo, että printtimedia on rakennemuutostoimiala. Mielestäni myös WEFin pitäisi ottaa agendalleen ylimmäiseksi sen miettiminen, miten tästä selvitään. Sisällöntuotanto ei maailmasta katoa, mutta digitaalinen maailma taputtelee lapoja meilläkin kipeästi. Myös sisällöntuotannosta vastaavien pitäisi ottaa osaa keskusteluun siitä, miten rakennemuutos voitetaan. Jos printti katoaa alta nopeasti ilman korvaavaa digimaailmaa, se on myös sananvapauskysymys eli aihepiiri, joka on WEFille niin rakas, hän toteaa.