”Maksullisuus on laadukkaan sisällön tae myös verkossa. Maailmalla on jo onnistuneita esimerkkejä maksullisuuteen siirtymisestä. Esimerkiksi New York Timesin kokemukset avoimeen, käyttöön perustuvaan maksumuuriin siirtymisestä ovat rohkaisevia”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

Satunnainen käyttäjä voi jatkossakin lukea verkkopalvelun sisältöjä veloituksetta, mutta maksutta tarjottava artikkelimäärä on rajoitettu. Lisäksi artikkeleita on mahdollista jakaa sosiaalisessa mediassa. Nykyiset digilehden tilaajat saavat edelleen käyttöönsä kaiken sisällön kaikissa kanavissa. Uudistuvan verkkopalvelun hinnoittelu ja käyttörajat tarkentuvat loppuvuoden aikana.

”Helsingin Sanomat tuo jatkossa verkkoon uutisten taustat, kiinnostavat ihmiset sekä Suomen ja maailman tapahtumien analyysit. Rakennamme uutissivuston, jota lukemalla ymmärtää entistä paremmin ympäröivää maailmaa”, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen kertoo.