Lehtimedian toimitusjohtaja Jarmo Koskinen perustelee yt-neuvotteluita eduskunnan hyväksymän Yle-veron ja lehtitilauksiin jo sovellettavan arvonlisäveron vaikutuksilla.

”On hyvin erikoinen reaktio vastata Yleisradiolle maakuntien lehtien kilpailijana viemällä näiltä lehdiltä resursseja. Sitä paitsi eihän kukaan voi tietää, mikä on Yleisradion rahoitusratkaisun todellinen vaikutus lehtien talouteen, kun veroakaan ei vielä kanneta. Arvonlisäveron vaikutuksesta tilaustuottoihin ovat monet viestintäyritysten johtajat itse sanoneet, että johtopäätösten teko on yhä ennenaikaista”, edunvalvontajohtaja Petri Savolainen kommentoi.

”Toimitusten työpaikkojen jatkuva alasajo on hyvin lyhytnäköistä kustannuspolitiikkaa. Kun laatu väistämättä kärsii tässä menossa, syntyy kierre, jossa lehtien tilaajakannan säilyttäminen käy entistä vaikeammaksi ja jäljelle jäävien työntekijöiden asema yhä tukalammaksi.”

Sanoma Lehtimedia julkaisee Etelä-Saimaata, Kouvolan Sanomia, Kymen Sanomia, Uutisvuoksea ja eräitä kaupunkilehti Vartin kaakkoissuomalaisia painoksia.

Sanoma Newsin mukaan yt-neuvottelut eivät koske Helsingin Sanomia.