Uimosen kannanotto tarkoittaa, että toimittajat voivat käyttää Facebookissa julkaistuja tietoja vapaasti lähteenään kirjoittaessaan uutisia. Niitä voi siteerata mediassa vapaasti tämän kannanoton mukaan. 

Julkisen sanan neuvostoon on tullut joitakin kyselyjä Facebookin ja muun sosiaalisen median asemasta journalistien tiedonhankinnassa ja sosiaalisessa mediassa julkaistujen tietojen julkaisemisesta. Asia nousi esille muun muassa pohjoismaisten julkisen sanan neuvostojen kokouksessa Helsingissä kesäkuun alkupäivinä.

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen kertoo blogissaan JSN:n kotisivuilla pohjoismaisen kokouksen luonteesta ja Suomen neuvoston linjauksista Facebookin käsittelyssä. Blogikirjoitus on vapaasti käytettävissä jutun aiheeksi.

JSN myös toivoo, että linkki leviäisi toimitusten sisällä mahdollisimman monelle journalistille.