Kuntalehden toimittajien mielestä ulkoistettu toimitus ei pysty vastaamaan kuntakentän tiedontarpeisiin yhtä hyvin kuin Kuntaliiton yhteydessä toimivat ja työhönsä sitoutuneet toimittajat.

Lehtitalossa tai viestintätoimistossa tehtynä Kuntalehti etääntyy lukijoistaan yhä kauemmas, toimittajat toteavat. Lehdellä on perinteisesti ollut läheinen lukijasuhde kuntien luottamushenkilöihin ja virkamiesjohtoon sekä kunta-alan asiantuntijoihin.

”Pidämme hatarina perusteluja, joiden mukaan lehden laatu ja levikki paranisivat toimitustyön ulkoistamisen myötä. Kuntalehti on saanut lukijatutkimuksissa hyviä arvosanoja, ja toimituksella on kunta-alasta vuosikymmenten kokemus. Nyt lehti on luopumassa parhaasta valtistaan eli erikoisosaamisesta”, toimittajat sanovat.

KL-Kustannus Oy on Kuntaliiton tytäryhtiö, joka julkaisee Kuntalehden lisäksi Kuntatekniikka-lehteä sekä verkkotelevisiota ja Kunta.tv:tä.