Wi-Fi toimii aluksi alueella Kampista Kauppatorille ja Kaivopuiston rantaan, mutta kuuluvuusalue tulee laajenemaan. Kuuluvuusalueen laajentumista voi seurata Facebookissa ensi viikosta alkaen. Verkko on mainosrahoitteinen ja se luo mainostajille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tavoittaa kuluttaja.

”Olemme todella tyytyväisiä siihen, että voimme olla mukana tuomassa Angry Birds -linnut ilahduttamaan NextMeshin langattoman verkon käyttäjiä. Filosofiamme mukaisesti verkko on vaivattomasti saatavilla ja erittäin käyttäjäystävällinen – kuten Angry Birds pelit”, toteaa Rovion kuluttajatuotteiden varatoimitusjohtaja Harri Koponen.

”NextMesh haluaa tarjota kaikille kuluttajille ilmaisen, nopean ja käyttäjäystävällisen yhteyden veloituksetta. Näin WDC vuonna ja pääkaupungin täytettyä 200 vuotta, halusimme tehdä jotain mullistavaa ja Angry Birds on tähän kokonaisuuteen luonteva kumppani”, toteaa NextMeshin markkinointijohtaja Marietta Johansson.

Mukana yhteistyössä langattoman Helsingin rakentamisessa ovat myös mm. Sponda, Kiinteistö-Tapiola, Linnanmäki, Kauppakeskus Forum ja Kauppakeskus Kluuvi.

Vastaavia langattomia, maksuttomia, kirjautumisvapaita ja yhtenäisiä verkkoja on tavoitteena avata myöhemmin lisäksi muihin suurimpiin kaupunkeihin. Tavoitteena on tehdä Suomesta avoin tiedonsiirtoympäristö, jossa Helsinki toimii kansainvälisenä edelläkävijänä.