Uudistus noudattelee ajan henkeä eli sisältöä jaetaan kaikkiin mahdollisiin päätelaitteisiin. Liiketoimintalogiikkaa ei kuitenkaan ole mietitty loppuun saakka. Mainoksia digiversiossa ei ole ollenkaan. Se on perin kummallista liiketoimintaa pörssiyhtiössä. Mitä HS:ssä oikein ajatellaan, kun mainostajia ei haluta palvella eikä kuluttajiakaan mainosten lukijoina? Lehteä selatessa tuli tunne kuin olisi katsellut entisaikojen Pravdaa.
Digilehden sisältö asettuu tietokoneelle ja matkapuhelimelle näytön koon mukaan. Teknisesti käytettävyyden kokemus on kohtuullinen. Visuaalisesti etusivu näyttää kuitenkin ahtaalta, ja varsinkin mustassa pohjassa olevat otsikot tuovat raskaan vaikutelman.
Lukijoiden toiveesta Digilehdestä näkee suoraan myös HS.fi:ssä julkaistut uusimmat uutiset ja uutisten päivitykset.
Digilehden tilaaja voi jatkossa jakaa Helsingin Sanomien juttuja sosiaalisen median kautta ystävilleen. Jakaminen onnistuu suoraan artikkelista. Jaetun artikkelin lukemiseen ei tarvita erillisiä tunnuksia tai Digilehden lukuaikaa. Juttujen jakaminen on mahdollista myös sähköpostitse. Näin tuttavien ei tarvitse maksaa tilauksista erikseen. Onkohan tämäkin jotain uutta filantrooppista, ei-kaupallista journalismia, jonka liiketoimintaviisautta en ainakaan minä käsitä?
Digilehden etu- ja osastosivuja voi selata kirjautumattomana käyttäjänä, mutta artikkelien lukeminen vaatii lukuaikaa. Lukuoikeuden Digilehteen voi ostaa suoraan verkosta.
HS.fi:n käyttö on edelleen kaikille käyttäjilleen ilmaista. Tämä palvelu riittääkin monille, koska nettiversiossa on suurin piirtein samat uutiset ja ainakin kaikki tärkeimmät.
Digilehti julkaistaan verkossa joka aamu kello 5:een mennessä, ja se sisältää lehden kaikki osastot.
Helsingin Sanomia voi yhä lukea myös näköislehtenä.