– Matkalehti täydentää hyvin lehtivalikoimaamme matkailualan arvostettuna erikoislehtenä.Se tarjoaa printtinä ja verkossa rahanarvoista hyötytietoa matkailuelämysten lisäksi. Matkalehdellä on hyvät mahdollisuudet synergiseen yhteistyöhön useiden muiden lehtibrändiemme kanssa. Lehti vahvistaa matkailusisältöämme myös verkossa ja laajentaa mediamyynnin mahdollisuuksia, sanoo Otavamedia Oy:n toimitusjohtaja Alexander Lindholm.

Matkalehden kustantajan ja päätoimittajan Jorma Aulan mielestä siirtyminen perheyrityksestä isompaan perheyritykseen on lehden historian suurin muutos. Isossa talossa erikoislehti hyötyy esimerkiksi toimivasta myyntikoneistosta ja levikkimarkkinoinnista.

Linja pysyy ennallaan

 

Vuonna 1989 perustetun Matkalehden sisällöntuotantoon lehtikauppa ei tuo muutosta. Polarlehdet Oy jatkaa lehden toimitustyötä operatiivisen päätoimittajan Jorma Aulan johdolla nykyisten tekijöiden voimin ja toistaiseksi pääosin Rovaniemellä. Lehden vastaava päätoimittaja on elokuun alusta alkaen Otavamedian julkaisujohtaja Tarja Hurme.

– Lehden linja pysyy ennallaan kaupan jälkeenkin, Tarja Hurme lupaa.

Matkailumaailmaa katsotaan lukijan näkökulmasta. Laajat reportaasit ja artikkelit tarjoavat lukunautintoja nojatuolimatkalaiselle ja nostattavat matkakuumetta. Erilaiset testit, vertailut ja matkailuun liittyvä hyötytieto ovat aina olennainen osa sisältöä.

Matkalehden painosmäärä on numerosta riippuen 15 000 – 25 000 kappaletta. Lehden digiversiolla on yli 17 000 tilaajaa. Vuosikerta sisältää 11 numeroa, joista kaksi on kaksoisnumeroa.

Ensimmäinen Otavamedian kustantama lehti ilmestyy 16.8.2012.