Palkinnon myönsivät Veikkaus Oy:n markkinoinnin kehityspäällikkö Ari Tuuli sekä Carat Finlandin asiakkuusjohtaja Matti Cornér ja sen kävivät vastaanottamassa SBS:n Tanja Harju ja Janne Turunen sekä TV5:n Mari Kauppinen ja Kalle Mäkelä.

Vuoden mediakumppanin valinnassa arviointikriteereitä olivat muun muassa innovatiivisuus, ennenäkemätön toteutus sekä Veikkauksen liiketoiminnallisten tavoitteiden tukeminen. Veikkaus perustelee SBS Median valintaa seuraavasti: ”Esitys erottuu kokonaisvaltaisella näkemyksellään, joka ottaa kantaa hyvin asiakkaan tämän vuoden haasteisiin, tavoitteisiin ja kohderyhmien tavoittamiseen – innovatiivisia ideoita unohtamatta. Monimediallinen mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa on sopiva sekoitus asiakkaalle räätälöityjä uusia ratkaisuja ja hyväksi todettuja aikaisempia toteutuksia. Esitys kantaa hyvin kaikkien SBS:n medioiden läpi. Puhuttelee erinomaisesti niin asiakasta kuin uusia kohderyhmiä!”

Veikkaus on ollut TNS Gallupin mukaan Suomen 5. suurin merkkimainostaja sekä 2010 että 2011. Veikkaus jakoi Vuoden mediakumppanin palkinnon ensimmäisen kerran viime vuonna. Tuolloin tittelin vei Nelonen Media. Tänä vuonna Veikkauksen Vuoden mediakumppani 2012 shortlistalle pääsivät myös Klikki.com sekä MTV3.