WAN-IFRA:n laatuklubijäsenyys on kansainvälisesti arvostetuin osoitus sanomalehtipainon tuotannon laadusta. Laatuklubin jäsenet valitaan International Newspaper Color Quality Club (INCQC) -kilpailun kautta, ja tänä vuonna kilpailuun osallistui 192 painotuotetta eri puolilta maailmaa. Alma Manun Tampereen paino osallistui kilpailuun Aamulehdellä ja Rovaniemen paino Lapin Kansalla. Jäsenyys on Tampereen painolle toinen peräkkäinen, edellinen jäsenyys saavutettiin vuosille 2010 – 2012. Rovaniemen paino osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa.

”Laatu on tärkeä kilpailutekijä sekä meille että asiakkaillemme. Hyvä painolaatu edesauttaa asiakkaidemme viestien perillemenoa, kun esimerkiksi kuvituksessa sävyerot ovat kohdallaan. Olemme saaneet asiakkailtamme tunnustusta erinomaisesta laadustamme”, toteaa Alma Manun toimitusjohtaja Helvi Liukkaala.

INCQC:n jäsenyys edellytti tammikuusta maaliskuuhun kestäneen hakuprosessin aikana WAN-IFRA:n laatukriteerien täyttämistä mitatussa ja yleisessä painolaadussa. Kansainvälisistä asiantuntijoista koottu raati arvioi mm. värisävyjen oikeellisuutta, tarkkuuksia ja tasapainoa. Yhdeltä sivulta arvioitiin yhteensä 26 eri kriteeriä. Alma Manu menestyi erityisesti kohdistustarkkuudessa ja päävärien sävyntoistossa.