Markku Niskanen (48) siirtyy Sanoma Magazinesin palvelukseen Helsingin Sanomista, jossa hän on kuvatoimituksen esimiehenä vastannut viiden vuoden ajan yli 30-henkisen kuvatoimituksen johtamisesta sekä Pohjoismaiden suurimman sanomalehden kuvailmeestä.  Aiemmin hän on toiminut muun muassa Yhtyneiden Kuvalehtien kuvapäällikkönä ja kuvatoimittajana sekä valokuvaajana Suomen Kuvalehdessä, Seurassa ja Savon Sanomissa.
 
Markku Niskanen on ollut mukana kehittämässä ja edistämässä suomalaista valokuvausta monin eri tavoin. Vuonna 1999 hän oli mukana suunnittelemassa Lahden Muotoiluinstituuttiin kuvajournalismin erikoistumisopintoja ja vuonna 2000 hän toimi koulutussuunnittelijana Tampereen Yliopistossa luomassa uutta kuvajournalismin opintokokonaisuutta. Hän oli Suomen Lehtikuvaajat ry:n hallituksen puheenjohtaja vuosina 1996–2006 sekä  Suomen Valokuvajärjestöjen keskusliiton Finnfoton puheenjohtaja 2004–2006. Lisäksi Markku Niskanen on ollut Valtion valokuvataidetoimikunnan sekä Valokuvataiteen museon hallituksen jäsen. Vuonna 1999 hänet palkittiin Journalistiliiton valokuvaajapalkinnolla.
 
Kuvajohtaja vastaa Sanoma Magazinesin Kuvakeskuksen johtamisesta sekä yhtiön aikakauslehtien kuvastrategian luomisesta.