Vertailukelpoisten aikakauslehtien levikin muutos yhteensä oli -1,9 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Sanomalehtien vastaava muutos oli – 2,9 prosenttia. Painettujen lehtien levikkimuutokset ovat Levikintarkastuksen mielestä edelleen varsin maltillisia, vaikka digitaalisista lehdistä puhutaankin paljon.

Huhtikuun loppuun mennessä painettujen lehtien tarkastuksia on tehty yhteensä 385 sanoma- ja aikakauslehdelle. Levikintarkastuksissa on kyse maksullisista painetuista lehdistä tai sellaisista, joiden saaminen perustuu jäsenyyteen tai rekisteröityyn asiakkuuteen.

– Tänä päivänä monen sanomalehden palvelupakettiin kuuluu yhdistelmätilauksia. Tällöin tilaajalla on käytössään paperilehden lisäksi tietokoneelta, puhelimesta tai lukulaitteelta luettava lehti. Yksitellen tai yhdistelminä ostettujen digitaalisten lehtien tarkastaminen käynnistyy ensi vuonna, sanoo Levikintarkastuksen toimitusjohtaja Ullamaija Arasto.

Joka kolmannen aikakauslehden levikki kasvoi

 

Nyt tarkastettujen sanomalehtien kokonaislevikki on 2 695 202 kappaletta. Vertailukelpoisten lehtien levikin yhteenlaskettu muutos oli -2,9 prosenttia. Tarkastetuista sanomalehdistä kymmenen prosenttia kasvatti levikkiään edellisestä vuodesta.

Sanomalehtien kokonaislevikistä yli puolet tulee 7-päiväisten sanomalehtien levikistä. Suurimmat 7-päiväiset sanomalehdet ovat Helsingin Sanomat (365 994 LT 2011), Aamulehti (130 081), Turun Sanomat (103 314), Kaleva (74 787) ja Keskisuomalainen (68 101).

Tarkastettujen aikakauslehtien yhteenlaskettu levikki on 11 397 467 kappaletta. Vertailukelpoisten aikakauslehtien levikin muutos yhteensä oli -1,9 prosenttia. Kolmannes tarkastetuista aikakauslehdistä kasvatti levikkiään edellisestä vuodesta.

Levikkinsä tarkastuttaneista maksullisista yleisölehdistä suurimmat ovat Aku Ankka (302 943 LT 2011), ET-lehti (232 960), TV-Maailma (219 908), 7 päivää (197 607) ja Valitut Palat (177 578).

Lue LT:n tiedote