”Costumesta tulee Suomen ensimmäinen sataprosenttinen muotilehti. Se sisältää vain muotia, trendejä ja kauneutta. Markkinoilla on toki muotiin painottuvia lehtiä, mutta jokaisessa on yleislehtimäisiä osia, kuten ruokaa, matkoja, sisustusta ja henkilökuvia. Muotibloggaaja-sukupolven myötä tällaiselle lehdelle tullut aukko markkinalla. Tämän sukupolven suhde tyyliin on sekä mutkattomampi että intensiivisempi kuin aiemmilla sukupolvilla”, BonnierPublicationsin toimitusjohtaja Marjaana Toiminen sanoo.

Muotia ja shoppailua harrastavia naisia on Kansallisen mediatutkimuksen mukaan tässä ikäryhmässä 220 000. Koko ikäryhmän koko on 374 000.

Costume lanseerataan Suomessa samanaikaisesti sekä lehtenä, nettikonseptina että mobiilisovelluksena. Kaikissa kanavissa konseptit poikkeavat alkuvaiheessa toisistaan. Nettiin rakennetaan muotisisällön rinnalle työkaluja, joilla yhteisö voi rakentaa lehden osia ja tuottaa painettuun tuotteeseen sisältöä. Costumen ensimmäinen mobiilisovellus liittyy asujen kuvaamiseen, niiden jakamiseen ja kommentointiin.

”Koska kohderyhmä on niin asiantuntevaa ja muodille omistautunutta, emme suhtaudu heihin kohteina vaan pikemminkin vertaisina tekijöinä”, Toiminen sanoo.

”Siksi merkittävä osa kotimaisesta sisällöstä rakennetaan osallistamalla, netissä yhteisön kanssa. Osallistamisesta tehdään osa Costumenbrändiä täällä Suomessa. Meillä on jo kokemusta tämänkaltaisesta työskentelystä OmaOlivia-hankkeesta, jonka toteutimme syksyllä. ”

Costumen päätoimittajaksi on kutsuttu Olivian muotitoimittaja Sanna Sierilä, ja toimituspäälliköksi Lily.fi:n tuottaja Jenna Kämäräinen.

”Toimitus rakennetaan digitaalisesti suuntautuneiden ammattilaisten ja ansioituneiden bloggaajien ympärille”, Sierilä kertoo.

Printin sisällöstä yli puolet muodostuu tanskalaisesta ja norjalaisesta materiaalista, joka lokalisoidaan Suomeen sopivaksi. Myös lehden puhuttelutapa ja sävy sovitetaan kotimaiselle kohderyhmälle. Lehden kansi kuvataan aina Suomessa.

Costume on Norjan suurin muotilehti, ja sillä on 170 000 lukijaa. Sitä pidetään maassa muodin auktoriteettinä. Myös Tanskassa sillä on vahva asema.

Suomen Costumenensimmäinen numero ilmestyy 22.8. Ensimmäisen numeron painos on 90 000 kappaletta. Lehden lanseerauksessa käytetään pääasiassa digitaalisia kanavia, mutta myös mm. radio-, ulko- ja suoramainontaa. Lehdelle on syksyllä luvassa myös useita tapahtumia.

Costume-yhteisön rakentaminen alkaa heti julkistuksen jälkeen sosiaalisessa mediassa, YouTube-viraaleilla ja arvonnoilla.

Syksyllä 2012 Costume ilmestyy kolme kertaa, vuonna 2013 10 kertaa ja vuodesta 2014 eteenpäin 12 kertaa vuodessa.

BonnierPublications julkaisee Suomessa Costumen rinnalla kymmentä aikakauslehteä. Yritys on kehittänyt ja lanseerannut viiden vuoden aikana kolme Suomessa kehitettyjä konseptia, Olivian, Divaanin ja Evitan sekä näiden ympärille rakennettuja digitaalisia sovelluksia.