Real-Time-Bidding (RTB), eli huutokauppaan perustuva mainostilan ostaminen verkossa lanseerattiin ensimmäisenä Pohjoismaissa Klikin toimesta tämän vuoden tammikuussa. RTB:n avulla digitaalisen markkinoinnin hallinnoinnista tulee entistä kustannustehokkaampaa. Tulosten saavuttamiseksi digitaalisessa markkinoinnissa tarvitaan kuitenkin myös yhä tarkempia kohdentamismahdollisuuksia.

– Entistä tarkempi kohdentamisen mahdollisuus onkin erittäin tärkeä osa uudistunutta display-mainonnan kokonaisuuttamme, kertoo Mikko Knuuttila, Klikin Suomen maajohtaja.

– Löydämme tavoitellut kohderyhmät kansainvälisten mainospörssien ja oman verkostomme tarjoamasta suuresta verkkokävijämäärästä aivan uudella ja ainutlaatuisella tavalla,  Knuuttila toteaa.

– Pystymme palvelemaan yhä paremmin sekä brändillisten että taktisten kampanjoiden tavoitteita. Ratkaisu antaa mainostajalle mahdollisuuden löytää selain- ja profiilitietoja hyödyntäen esimerkiksi perheet, jotka harkitsevat auton tai asunnon hankintaa, tai perheet, jotka vaikkapa etsivät matkakohdetta kesäksi, Jukka Sundquist, Klikin Display-liiketoimintajohtaja kertoo.

– Oman verkostomme kautta kerätyt profiilitiedot auttavat meitä mallintamaan selainkäyttäytymistä todennäköisyyksien perusteella myös niihin selaimiin, joista profiilitietoja ei ole kerätty. Näin pystymme sivustoriippumattomasti erittäin tarkkaan kohdentamiseen ja pystymme pitämään tärkeimpien omien medioidemme profiilitiedot ajan tasalla, valistaa Sundquist.

Klikki toimii nykyisin digitaalisen median kumppanina useille Pohjoismaiden johtaville brändeille.