Pietiläinen paljastaa jutuissaan pankkiirien tekevän yhä paljon niin sanottua lyhyttä arvopaperikauppaa työnantajansa kielloista huolimatta. Pietiläisen jutussa värvättiin Helsingin Sanomien lukijat mukaan jatkojuttuja tekemään niin sanotun joukkoistamisen avulla. Lukijat siis perehtyivät Helsingin Sanomien sivuille kerättyihin lyhytkauppa-asiakirjoihin ja antoivat toimitukselle lisää vinkkejä pankkiirien epäilyttävästä toiminnasta. Lukijan vinkistä syntyi lisäksi jatkojuttu, jossa paljastettiin OP-ryhmän pankkiireille perustettu henkilökohtaisten holding-yhtiöiden verkosto, jolla pankkiireille jaettiin osinkoja siten, että ne eivät näkyneet verotiedoissa laisinkaan. Joukkoistamisen seurauksena tulleen lukijavinkin myötä paljastunut Holding-systeemi johti merkittäviin uudelleenjärjestelyihin OP-ryhmässä.

Pietiläinen palkittiin perjantaina Tutki2012-konferenssin iltagaalassa Helsingin Sipulissa. Lumilapio-palkinnon saajan valitsee Tutkivan journalismin yhdistyksen hallitus.