Stefan Möller valittiin AER:n puheenjohtajaksi liiton yleiskokouksessa Brysselissä 21.3.2012. Varapuheenjohtajiksi valittiin espanjalainen Alfonso Ruiz de Assín, tanskalainen Marianne Bugge Zederkof ja ranskalainen Philippe Gault. AER edustaa yli 4500 eurooppalaista kaupallista radioasemaa. Liiton tavoitteena on kehittää kaupallisen radion toimintaedellytyksiä Euroopassa. AER on ainoa järjestö, joka edustaa yksinomaan radioita EU:hun päin. Edunvalvonnan tavoitteet linkittyvät yhteen mainostajien etujen kanssa mainonnan sääntelyn osalta.

”Olen innoissani uudesta tehtävästäni. Radion edunvalvonta on mediamarkkinoiden myllerryksen takia ja vastaanottoalustojen kirjon kasvaessa ajankohtaisempaa kuin koskaan. Myös tekijänoikeuskysymykset ovat nyt pinnalla. On tärkeää, että vaikutamme myös EU-tasolla, sillä jopa 70 prosenttia kansallisista säännöistämme tulee EU:sta”, sanoo Stefan Möller.

Stefan Möller, 49, kuuluu suomalaisen kaupallisen radion uranuurtajiin. Hän on toiminut alalla eri tehtävissä kaupallisen radion alkumetreiltä asti. Möller on työskennellyt RadioMedia ry:n toimitusjohtajana vuodesta 2007. RadioMedia toimii suomalaisen kaupallisen radiotoimialan edunvalvonta- ja markkinointiliittona.

Tekijänoikeustariffeihin vaaditaan yhtenäisyyttä ja läpinäkyvyyttä

 

EU:ssa valmistellaan parhaillaan muutoksia tekijänoikeussääntelyyn. AER:n yleiskokouksen linjauksen mukaan tariffeihin kaivataan tehokkaampaa hallinnointia ja läpinäkyvyyttä radioiden toimintaedellytysten turvaamiseksi.

”Radioiden pitää pystyä hankkimaan oikeudet välittämäänsä sisältöön nykyistä yksinkertaisemmin. Tavoitteenamme on pystyä palvelemaan kuuntelijoitamme monipuolisesti kaikilla käytössä olevilla alustoilla – oli kyseessä sitten perinteinen radio, kännykkä tai nettiradio. Tekijänoikeudet eivät saa olla tämän esteenä”, linjaa Möller.