El-Fatatryn nettimediaan erikoistunut pienyrityshanke joutui HS:ssa koko sivun jutussa äärimmäisen kaltoin ja tylysti kohdelluksi kulttuuritoimittaja Esa Mäkisen laatimassa kirjoituksessa. Muxlim.com yritys oli muslimiväestölle suunnattu mediasivusto. Yritys oli tyypillinen start-up, joka keräsi 2,5 miljoonaa euroa riskirahaa hankkeeseen. Hanke kuitenkin epäonnistui.

El-Fatatry sanoo englanninkieliselle Arcticstartup-sivustolle antamassaan haastattelussa, että häntä on väärin perustein syytetty sivuston liikennemäärien valehtelusta. Uniikkikävijöitä Muxlim.com sivustolla oli 0,584 miljoonaa kuukaudessa ja mainosverkostossa 2,38 miljoonaa kuukaudessa. Siitä tulee 25 miljoonaa 190 maassa, hän vakuuttaa.

Liikennemäärillä ei ole ollut mitään tekemistä hankkeen epäonnistumisen kanssa, hän kertoo. Syynä takaiskuun oli kyvyttömyys laajentaa myyntiä ulkomailla, koska se vaatii paljon rahaa. Sitä ei ollut tarpeeksi.

El-Fatatryn mukaan firmalla oli nettopositiivinen vaikutus Suomelle ja ekosysteemille.

Tekesin tukea saatiin 385.000 euroa. Yrittäjä kuitenkin laskee, että yritys maksoi takaisin valtiolle veroluontoisina maksuina toimintansa aikana 470.000 euroa. Firma loi työpaikkoina 34 miestyövuotta Suomeen, hän sanoo.

Lisäksi HS:n jutussa oli räikeä virhe. El-Fatatry ei tukenut Eva Biaudet’n presidentinvaalikampanjaa eurollakaan, vaikka toimittaja Esa Mäkinen kirjoitti, että yrittäjä olisi antanut 40.000 euroa kampanjaan. HS oikaisi 20.3.2012 virheensä paperilehdessään sivulla A9.

Tällainen artikkeli ei paranna yleisön käsitystä kasvuyrittäjyydestä, mitä kaivataan Suomen talouden pelastamiseksi, Arcticstartup-julkaisu toteaa.