Entinen Kansan Uutisten toimittaja Esa Mäkinen piirtää oikein paksulla sosialistisella pensselillä kuvan ennakkoluulottomasta nettiyrittäjästä Mohamed El-Fatatrysta, joka epäonnistui. Hänen perustamansa Muxlim.com sivusto suljettiin kuukausi sitten miljoonatappioiden takia.

Mitä tekee HS? Nauraa paskaisesti koko sivun jutulla. Hahhaa! Siitäpä sait! Näin käy kun yrittää.

Kun nuori mies epäonnistuu komeasti, Suomi-poika osaa olla ilkeä ja lyö yrittäjää. Pääkirjoitussivuilla ollaan kuitenkin vaatimassa kasvuyrittäjyyttä, verotuloja ja lisää työpaikkoja, joita eivät luo muut kuin pienyrittäjät.

Mäkisen juttu on kouluesimerkki, kuinka mediassa Sovjet-Finland -tyylinen mielipideilmasto jyllää edelleen vahvasti. Se siirtyy näköjään kuin äidin maidossa sukupolvelta toiselle. Mäkinen on nuori mies kunnon änkyräsosialistiksi, vasta 31-vuotias.

Kuvioon kuuluu, että epäonnistuja leimataan kalliiden hajuvesien käyttäjäksi ja epärehelliseksi. ”Maneeriltaan El-Fatatry muistuttaa amerikkalaista yritysjohtajaa”, Mäkinen agiteeraa.

Sekö on amerikkalaista maneeria, että uskoo uuteen yritystoimintaan ja kaverilla on rohkeutta tehdä jotain sellaista, johon perusmäkiset eivät ikinä kykene?

Mäkinen myös piikittelee muita toimittajia, jotka ovat haksahtaneet tekemään juttuja Mohamedista. Huutia saa mm. Apu, joka on hehkuttanut Muxlimia ”kritiikittömästi”.

Tietenkin myös Tekes kuuluu leimata tyhmäksi, kun se on antanut veroeuroja hankkeeseen. Ja kaiken kukkuraksi pääomasijoittajat, jotka ovat laittaneet miljoonia, mainitaan erehtyneinä tukijoina. Viesti on selvä: älkää hyvät ihmiset laittako rahojanne uusien yritysten perustamiseen!

Myös tasavallan presidentti vetäistään typeryksien joukkoon, kun hän oli myöntänyt yrittäjälle kansainvälistymispalkinnon. Mäkinen vinoilee, että presidentin onnittelupuheissa ei puhuttu mitään sivuston vaikeuksista, vaikka ne oli tiedossa. Missähän tapakulttuurissa Mäkisen mukaan kuuluu onnitteluissakin mollata kohdetta?

Tulee kyllä mieleen, elänkö minä todella vapaassa läntistä demokratiaa ja markkinataloutta tukevassa maassa, jossa uskotaan tulevaisuuteen? Kun lukee tuollaisten mäkisten manipuloivia juttuja johtavassa mediassa, valtaa epäusko maamme tulevaisuuteen. Maksanko sittenkään oikeaan isänmaahan veroja, kun meillä on näin synkkämielinen nuoriso toimittamassa lehtiä?

Ihmettelen, miksi HS haluaa päästää noin poliittisesti vasemmalle kallellaan olevia toimittajia manipuloimaan lukijakuntaa. Olisi ollut edes vähintäänkin kohtuullista, että jutussa olisi valotettu edes hieman yrityksen  liiketoimintaa ja todellisuutta. Kulttuuritoimittajalta se on tietysti paljon vaadittu.