Neuvottelut koskevat yhtiön koko henkilöstöä, yhteensä 99 henkilöä. Neuvotteluissa käsitellään suunnitelmia toiminnan tehostamiseksi ja organisaation uudelleenjärjestämiseksi, näiden seurauksena henkilöstöön mahdollisesti kohdistuvia toimenpiteitä sekä toimenpiteiden perusteita, vaikutuksia ja vaihtoehtoja. Yhtiön alustavan näkemyksen mukaan sen henkilökunnan määrä saattaa neuvottelujen tuloksena vähentyä enimmillään 35 henkilötyövuodella.Samassa yhteydessä Alma Median tytäryhtiö Alma Mediapartners Oy suunnittelee uudistavansa organisaatiotaan ja tehostavansa toimintojaan.

Uudistuvan strategian ensimmäisiä konkreettisia toimenpiteitä ovat eilen lanseeratut uudet palvelut, eli veloitukseton Listaus-palvelu kiinteistönvälittäjille ja elinkaarihinnoittelu yksityisille asunnon myyjille. Muutosten taustalla on asuntokaupan ilmoittelun kilpailutilanteen muuttuminen.

Uudistuvan strategian toteuttamiseksi Alma Mediapartners Oy suunnittelee toimintansa tehostamista ja organisaationsa uudelleenjärjestelyä. Suunnitelman tavoitteena on parantaa Etuovi.comin ja Alma Mediapartnersin muiden palveluiden kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä sekä turvata Alma Median Markkinapaikat-liiketoiminta-alueen taloudellinen asema.

 Alma Mediapartners Oy on Alma Media Oyj:n (65 %) ja Väli-Suomen sanomalehtien kehitysyhtiön Arena Partnersin (35 %) omistama yhtiö, jonka palveluita ovat Etuovi.com:in lisäksi Vuokraovi.com, Autotalli.com sekä MyyJaOsta.com.