Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan Vuoden Lehtikuvaajaksi osoitteessa www.vuodenlehtikuvat.fi.  Äänestysaika päättyy 4.3.2012 kello 24:00.

Kilpailun tuomaristo on valinnut kilpailuun osallistuneiden 120 kuvaajan joukosta yleisöäänestykseen viisi valokuvaajaa ilman tietoa heidän henkilöllisyydestään.

Finalistit ovat:

Heli Blåfield (Etelä-Saimaa, Lappeenranta)

Tomi Glad (Savon Sanomat, Leppävirta)

Touko Hujanen (freelancer, Helsinki)

Meeri Koutaniemi (freelancer, Helsinki / ulkomaat)

Timo Marttila (Satakunnan Kansa / freelancer, Pori)

Eniten ääniä saanut kuvaaja palkitaan Vuoden lehtikuvat -kilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä. Yleisöäänestyksessä yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan Vuoden Lehtikuvat 2011 –kilpailun pääyhteistyökumppanina toimivan Canonin IXUS 510 HS –kamera.

Tuomariston jäseninä toimivat:

Rob van Bracht, editor-in-chief, art director & curator, Hollanti

Hanna-Kaisa Hämäläinen, valokuvaaja & kuraattori, Muurame

Mia Muurimäki, tohtorikoulutettava, Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Helsinki

 

Vuoden Lehtikuvat 2011 -kilpailusta julkaistaan kirja 22.3.2012. Kilpailun kuvia esitellään myös projisoituna näyttelynä useissa kaupungeissa ympäri Suomen, mm. Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä, Kotkassa, Turussa ja Oulussa. Tarkempaa tietoa kilpailusta, kirjan myyntipaikoista,näyttelypaikoista ja -ajoista luvassa maaliskuussa.

Suomen Lehtikuvaajat ry on järjestänyt Vuoden Lehtikuvat -kilpailua vuodesta 1962. Kilpailun tarkoituksena on koota yhteen vuoden uutistapahtumia ja ylläpitää lehtikuvauksen tunnettavuutta. Kisaa käydään parhaan lehtikuvan, lehtikuvaajan, uutiskuvan, henkilökuvan, urheilukuvan, kotimaisen reportaasin, ulkomaisen reportaasin, kuvaesseen ja multimedian sarjoissa, joista viimeksi mainittu kategoria on mukana kilpailussa ensimmäistä kertaa.