Viime vuosina kouluihin ja oppilaitoksiin on toimitettu keskimäärin miljoona lehtikappaletta. Useat lehdet tarjoavat verkkolehden ja sen arkiston ilmaiseksi lasten ja nuorten käyttöön. Lisäksi sadat toimittajat ja uutiskuvaajat vierailevat viikon aikana kouluissa kertomassa työstään. Lehdet järjestävät myös alueellisia kilpailuja, tapahtumia ja kampanjoita sanomalehtiviikon aikana.

– Sanomalehtien Liiton tuottamien opettaja-aineistojen menekki lisääntyy hurjasti aina sanomalehtiviikon lähestyessä. Viime vuonna postitimme opettajille yli 90 000 kappaletta eri aineistoja. Tänä vuonna alakoululaisia ilahduttavat sanomalehtiviikon siirtokuva ja uusitut lukupassit, kertoo Sanomalehtien Liiton yhteyspäällikkö Jonna Tolonen, joka vastaa Sanomalehti opetuksessa- ja Nuoret lukijat -toiminnasta.

Tällä viikolla julkaistussa PISA-jatkotutkimuksessa korostuu sanomalehtitekstien aktiivisen lukemisen vaikutus 15-vuotiaiden koetuloksiin. Tutkimus suosittaa kouluihin yksityiskohtaista lukemisen ohjausta lukutaidon parantamiseksi. Liitolta valmistuu joka vuosi keskimäärin 3–4 uutta aineistoa, joiden tavoitteena on monipuolisiin sanomalehtiteksteihin perehtyminen eri oppiaineiden ja teemojen kautta.