Vaasa on Helsingin Pasilan ja Tampereen Tohlopin jälkeen kolmas suuri Yle-keskittymä. Vaasassa työskentelee noin 90 yleläistä. Vaasan lisäksi Yle on jo aiemmin päättänyt jatkaa toimintaa entisissä tiloissaan Tampereen Tohlopissa, jonne kehitetään Ylen HD-tuotannon keskus.

Vaasa on Svenska Ylen suurin alueyksikkö ja siellä tuotetaan mm. Svenska Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmia, ruotsinkielistä faktaa ja fiktiota, ruotsinkieliset hartaudet ja jumalanpalvelukset, klassista musiikkia sekä ruotsinkielisiä lastenohjelmia. Suomenkielinen YLE Pohjanmaa tekee Vaasassa uutisia kaikkiin välineisiin ja lisäksi Pohjanmaan alueelliset tv-uutiset. Ylen toimitilat sijaitsevat Vaasan Palosaaressa Ahventiellä.

Tiloja hyödynnetään jatkossa entistä tehokkaammin ja tuotannollista yhteistyötä lisätään suomen- ja ruotsinkielisen toiminnan välillä. Esimerkiksi Svenska Ylen ja YLE Uutisten toimitukset tuottavat omat uutisensa, mutta työskentelevät jatkossa yhteisellä uutisalueella. Yle hakee jatkossa Ahventien kiinteistöön myös vuokralaisia.

Myös Vaasan Västervikissä tuotettavan YLE FST5:n Strömsö-sarjan tuotantoympäristön käyttöä tehostetaan.

Alueellinen läsnäolo on Ylelle tärkeätä. Yle on kaksikielinen yhtiö ja se yhdistää suomalaisia. Svenska Yle luo suomenruotsalaista kulttuuria. Tämäkin perustuu Ylen henkiseen ja fyysiseen läsnäoloon eri puolilla Suomea.

Ylen tavoitteena on, että toimistotiloja muutetaan luovaa työtä tukeviksi. Toimistotiloja vähennetään 40 prosentilla vuoteen 2016 mennessä. Pitkän tähtäimen tavoitteena on myös Vaasan kiinteistön myyminen, jonka jälkeen Yle jatkaa tiloissa vuokralaisena.