Pohjoisrannan on perustettu  vuonna 1995. Yhtiön liikevaihto on noin kuusi miljoonaa euroa ja työntekijöiden määrä yli 40. 

”Suomen johtavan viestintätoimiston osto kertoo sitoutumisestamme kasvustrategiaamme Pohjoismaissa ja EMEA-alueella. Kauppa tarjoaa meille huomattavia mahdollisuuksia vahvistaa liiketoimintaamme niin EMEA-alueella kuin maailmanlaajuisesti. Pohjoisrannan osto on osoitus halustamme palvella asiakkaitamme joka puolella maailmaa”, sanoo Mark Penn, Burson-Marstellerin toimitusjohtaja.

”Yhteistyömme Burson-Marstellerin kanssa on ollut alusta lähtien erittäin tiivistä ja hedelmällistä. Kauppa on luonnollinen askel kumppanuuden vahvistamisessa, joka perustuu yhteisiin arvoihin sekä näkemyksiin maineenhallinnan ja viestinnän kasvavasta merkityksestä liiketoiminnassa. Asiakaskuntamme on yhä kansainvälisempää, ja Burson-Marstellerin globaali osaaminen auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Olemme ylpeitä siitä, että Pohjoisranta kuuluu nyt Burson-Marstelleriin”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Jouni Heinonen Pohjoisrannasta.

Edellisen viestintätoimiston, Arcayn, Burson-Marsteller osti marraskuussa Etelä-Afrikasta. Burson-Marstellerin EMEA-alueen johtaja Jeremy Galbraith on iloinen ketjun vahvistaessa osaamistaan nyt Pohjoismaissa. ”Pohjoisranta on kasvanut voimakkaasti viiden viime vuoden ajan ja tukenut vahvojen suomalaisten brändien kasvua maailmalla. Uskon, että yhteinen kasvumme jatkuu edelleen ja olen tyytyväinen siitä, että Jouni Heinonen liittyy EMEA-johtoryhmäämme ja ottaa vastuun muutosviestintätoimintojemme johdosta.”

Jouni Heinonen, Tommi Siikaniva ja Esa Laurila omistivat kukin 30 %, yhtiöstä, lisäksi kahdella pienosakkaalla oli yhteensä 10 %:n omistus.