Puheen tekijäjoukkoa täydentää Olga K eli toimittaja Tuula Ketonen, joka aloittaa vuoden alussa Puheen Aamun juontajana. Kanava taustoittaa vahvasti edelleen myös poliittista keskustelua, kun Politiikkaradio sekä syventää että tuulettaa politiikan teemoja.

 Tapahtumaurheilu siirtyy YLE Puheelle YLE Radio Suomesta

 

Puheen Urheiluilta alkaa arkisin klo 18.00 ja viikonloppuisin klo 16.30. Urheilublokin kesto vaihtelee tunnista neljään tuntia. YLE Puheessa urheiluselostukset voidaan lähettää tauoitta alusta loppuun, kun Radio Suomessa selostuksia katkoivat uutiset, merisää ja viranomaistiedotukset.

 ”Urheilu on vahva ja tunteita herättävä sisältökokonaisuus, Uskomme, että urheilun ystävät löytävät vakioaikaan alkavat lähetykset. Niille, joita urheilu kiinnostaa vähemmän, tarjoaa Puheen perusohjelmakaavio vuorokaudessa vähintään 20 tuntia muunlaista ohjelmaa”, sanoo YLE Puheen ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma.

Urheilulähetykset alkavat maastohiihdon Tour de Skin ja Keski-Euroopan mäkiviikon myötä. Suoria lähetyksiä tulee molemmista tapahtumista. Jääkiekkokierroksia on lähetetty jo välipäivinä Puheen taajuuksilla. Kanavan urheiluääninä kuullaan tuttuja ja taattuja tekijöitä Jussi Eskolaa, Kaj Kunnasta, Nina Vanhataloa, Antti-Jussi Sipilää ja Riku Salmista.

Radio Suomessa kuulluilla jääkiekkokierroksen play offeilla on ollut yli 400 000 kuulijaa. Runkosarjan ottelut ovat vetäneet radion ääreen läpi talven 250 000–300 000 suomalaista.

YLE Puheella kuullaan myös muuta urheilupitoista ohjelmaa. Arto Teronen aloittaa omaa nimeään kantavan sarjan 2. tammikuuta. Ohjelmassa Teronen keskustelee viikoittain vakiovieraidensa kanssa elämästä ja urheilusta.

 

Tulosurheilu säilyy jatkossakin YLE Radio Suomessa

 

YLE Puheen peitto on ollut tähän asti noin 90 prosenttia. Katvealueita on ollut paikka paikoin eri puolilla Suomea. YLE Puheen verkkoa on laajentanut Digita Oy, joka vastaa radiolähetysten jakelusta. Muutostyöt on tehty marras- ja joulukuun aikana eri puolilla maata.