Family Channel Oy on hakenut marraskuussa 2011 ennakkopäätöstä määräysvallan muutokseen, jossa yhdysvaltalaiseen News Corporation -mediakonserniin kuuluva yhtiö ostaisi yhtiöstä määräysvallan.

Kaupallisten radioiden ja televisioiden toimilupajärjestelmä perustuu siihen, että valtioneuvoston myöntämiä toimilupia ei saa siirtää toiselle. Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukaan määräysvallan muutos voidaan kuitenkin hyväksyä, mikäli toimiluvan myöntämisedellytykset täyttyvät ja toiminta jatkuu toimiluvan ehtojen mukaisena.

Family Channel Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen osakeyhtiö, ja saanut valtioneuvostolta toimiluvan SuomiTV-kanavalle kesäkuussa 2009.

 

Discovery HD Showcase -teräväpiirtolähetykset myöhästyvät

 

Lisäksi valtioneuvosto myönsi Discovery Communications Europe Limited:lle lisäaikaa teräväpiirtolähetysten käynnistämiseen 31. tammikuuta 2012 saakka.

Yhtiön olisi toimiluvan mukaisesti pitänyt aloittaa terväväpiirtolähetykset Discovery HD Showcase -kanavalla 1.10.2011 kanavanipussa F. Yhtiö perusteli lähetystoiminnan aloittamisen lykkäämistä muun muassa teräväpiirto-ohjelmiston jakelumarkkinoiden heikolla kehityksellä ja uuden T2-standardin mukaisten vastaanotinlaitteiden heikolla levinneisyydellä.

Valtioneuvosto päätti Family Channel Oy:n luvan jatkamisesta ja Discovery Communications Europe Limited:in lisäajasta 29. joulukuuta 2011.