Taloustutkimus Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan Areena on Suomen suosituin verkkomediabrändi. Yle haluaa kehittää palvelua edelleen. Areena lupaa käyttäjilleen olla Suomen helppokäyttöisin, sisällöltään runsain ja monipuolisin sekä kuvalaadultaan paras.

”Uuden sukupolven Areenassa tv:n ja radion sisällöt on erotettu toisistaan. Löydettävyyttä on parannettu niin, että käytössä on tavallisen haun lisäksi ennakoiva haku, joka tunnistaa ohjelmia”, kertoo palvelupäällikkö Cilla Lönnqvist YLE Areenan tiimistä.

”Ohjelmat löytyvät myös kanavien ja julkaisuaikojen kautta. Myös kategorisointi ja ryhmittely on nyt selkeämpää.”

Beta-versio tarkoittaa, että palvelu on kehittämisvaiheessa, eikä vastaa vielä tasoltaan ja suorituskyvyltään nykyistä Areenaa. Betasta halutaan palautetta, jotta sitä voidaan kehittää yhdessä käyttäjien kanssa.

Ihmisten mediankäyttö muuttuu

 

Yleisradion neljän tv-kanavan ja kuuden radiokanavan sisällöistä kertyy Areenaan päivittäin valtava määrä klippejä. Kokonaisuudessaan Areenassa on yli 40 000 klippiä. ”Suuri määrä ohjelmia vaatii laadukasta sisällönhallintaa, siksi luokittelua on muutettu asiakaslähtöisemmäksi”, Lönnqvist sanoo. Uusia kategorioita ovat mm. Sarjat ja elokuvat, dokumentit ja fakta, sekä äänikirjat ja kuunnelmat.

Sisältöä on ryhmitelty hakutoiveiden mukaan. Ohjelmistoa voi selata valikosta useammalla eri tavalla: tyylin, teeman, julkaisuajan, suosittuuden tai alkuperämaan mukaan.

Uusi Areena tarjoaa entistä paremman tavan katsoa uutisklippejä ja -lähetyksiä sekä urheilun sisältöjä.

Sisältöihin panostetaan ja Areenan toimitus suosittelee sisältöjä käyttäjille. Katsottavaksi sekä kuunneltavaksi tulee myös sellaista materiaalia, joka esitetään vain Areenassa.

”Yritämme vastata erilaisten käyttäjien toiveisiin. Osa katsojista haluaa katsoa tv-sarjan jakso kerrallaan, kerran viikossa. Osa haluaa ahmia lempiohjelmansa kaikki 12 jaksoa saman vuorokauden sisällä”, kertoo Paavo Rytsä, YLE Areenan sisältötuottaja.

Tekninen alusta on uusittu

 

Tavoitteena on, että Areenan kuvan pätkiminen loppuu ja kuvanlaatu paranee vuoden loppuun mennessä. Käyttöliittymän lisäksi Areenan teknistä alustaa on remontoitu. Beta-version rinnalla toimii edelleen nykyinen YLE Areena.