Gramexin toimitusjohtajan Hannu Marttilan isännöimässä tilaisuudessa, perinteistä kultalevyä muistuttavan palkinnon ojensi taiteilija Laura Närhi. Palkinnon otti vastaan Arvo Laitinen yrityksensä musiikkipäällikkönä toimivan Agents-yhtyeen solistin Vesa Haajan kanssa.

Pioneerityötä kauppojen taustamusiikin kehittämisessä

 

Palkintoperustelujen mukaan Audio Riders Oy on toiminut alan suomalaisena pioneerina kauppapaikkojen taustamusiikkipalvelujen ja äänimaailmojen täsmäluomisessa, laajentanut toimintaansa kansainväliseksi mm. Venäjälle ja Baltialle sekä toiminut äänitemusiikin hyödyntämiseksi muun muassa vanhusten laitos- ja palveluasumisympäristössä.

Audio Ridersin toiminta henkilöityi erityisesti alkuvaiheessa pitkälti toimitusjohtajaansa Arvo Laitiseen. Kun Audio Riders Oy:n liiketoiminta siirtyi hiljattain Audience First toiminimelle ja Laitinen siirtyi sen hallituksen puheenjohtajaksi, tämä on hyvä hetki huomioida Audio Ridersin ja Arvo Laitisen yhteiset saavutukset toimialalla.

 ”Musiikki välittää tunneskaaloja”

 

Arvo Laitinen totesi kiitossanoissaan, että teknisestä kehityksestä huolimatta yksi asia on pysynyt samana. ”Kuuloaisti ja esimerkiksi musiikki on ihmisten välisen kommunikoinnin keskeisin keino. Siinä perinteiset rajat menettävät merkityksensä. Musiikki ja ääni laajemminkin välittävät tunneskaaloja ja vaihtaa ajatuksia tavalla ja syvyydellä, jolle ei helposti löydy haastajaa.”

”Näistä lähtökohdista on ollut hienoa kehittää uusia musiikin käyttömuotoja innokkaiden ihmisten ja asiantuntijaryhmien kanssa. Haluan kiittää myös koko Audio Riders Oy:n henkilöstöä. Heille kuuluu osa tästä tunnustuksesta.”

 ”Gramex-korvaukset ovat ammattimuusikon elinehto”

 

”Gramex-korvaukset ovat ammattimuusikon elinehto. Niiden avulla esimerkiksi minä pystyn täysipäiväisesti keskittymään ammattini harjoittamiseen. Sen lisäksi että niillä ostetaan soittimia ja esiintymisvaatteita sekä maksetaan treenikämppien vuokria, niillä ostetaan myös ruokaa ja maksetaan asuntolainaa”, sanoi palkinnon jakanut Laura Närhi.

”Gramex-korvaukset ovat meidän palkkaamme. Yhtälö on oikeastaan hyvin yksinkertainen. Jos tekijänoikeuksista ei huolehdita, musiikin tekemisestä tulee vaikeampaa. Tekijänoikeuskorvauksista huolehtivat tahot ovat mukana tuottamassa uutta kotimaista musiikkia”, sanoo Närhi.

Musiikin käyttäjien Gramex-palkinnot liittyvät siihen, että tekijänoikeusjärjestö Gramex täyttää ensi vuonna 45 vuotta.