”On enemmän kuin todennäköistä, että eduskunnan siunaama tilattujen lehtien verokannan korotus ei tuo toivottuja lisäeuroja valtion kassaan. Korotus ei myöskään tue millään tavoin Kataisen hallituksen ohjelman tavoitteita edistää työllisyyttä ja estää syrjäytymistä”, Telanne lisäsi.

Viestinnän Keskusliitto on varoittanut, että korotus johtaa todennäköisesti joidenkin lehtien lakkauttamisiin tai vähintään ilmestymiskertojen vähentämisiin.

”Tätäkö on todella haluttu? En haluaisi uskoa siihen, että asian taustalla on jotain muuta kuin tavoite tasapainottaa valtiontaloutta. Viime viikkojen kommenttien perusteella voisin vetää toisenkin johtopäätöksen. Lehdistöä on haluttu kurittaa. Jos näin on, olen todella huolissani”, ärähti Telanne.

Telanne on huolissaan myös Yleisradion julkisen palvelun roolista ja toiminnan valvonnasta.

”Usean vuoden ja parlamentaarisen komitean jälkeen toivon, että asiassa päästään vihdoin ratkaisuun. Yleisradiolla on tärkeä tehtävä suomalaisessa mediakentässä. YLE on muuttunut yleisradiosta yleismediaksi. Kun se käyttää julkisia varoja toimintansa rahoittamiseksi, tulee sen tehtävän, valvonnan sekä myös rahoitusratkaisun vastata tämän päivän vaatimuksia”, totesi Telanne.

Telanne on erityisen huolestunut siitä, että valtionhallinnossa ei tunnuta ymmärrettävän alaan vaikuttavien lakien, säädösten ja muiden linjausten kokonaisuutta.

”Arvonlisäveroasia kuuluu valtiovarainministeriölle, tekijänoikeus kulttuuriministeriölle, puhelinmyynti oikeusministeriölle sekä yleisradioasiat viestintäministeriölle. Kukaan ministeri tai mikään ministeriö ei ole kokonaisvastuussa siitä, kun median liiketoimintaedellytyksiä nakerretaan, murretaan ja muutetaan pala palalta. Peräänkuulutankin kokonaisvastuuta ja -näkemystä, joka tulisi kuulua esimerkiksi pääministerille”, Telanne esitti.