Alma Median saamien tietojen mukaan sen Tampereelle rakennettavan painolaitoksen yksi laitetoimittajista, saksalainen manroland AG on jättänyt saksalaiselle alioikeudelle tänään hakemuksen, jolla se hakeutuu selvitystilaan rahoitusongelmiensa vuoksi.

Myös oululainen Kirjapaino Osakeyhtiö Kaleva on tilannut uuteen painoonsa laitteet samalta toimittajalta. Painokoneen on tarkoitus käynnistyä vuoden kuluttua Takalaanilan uudessa painokonesalissa.

Alma Median tiedossa ei vielä ole, miten konkurssihakemus mahdollisesti vaikuttaa manroland AG:n liiketoiminnan jatkumiseen ja sen myötä painolaitoksen rakentamisaikatauluun. Painokoneen asennustöiden on hankintasopimusten mukaan määrä käynnistyä kesällä 2012, ja painolaitoksen toiminnan vuoden 2013 alusta.

Alma Media on vuoden 2011 aikana jo suorittanut manrolandille ennakkomaksuja, joille on kuitenkin turvaavat vakuudet.

Alma Media seuraa manroland AG:n selvitystilan etenemistä ja ryhtyy kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin asemansa turvaamiseksi.