Järjestön puheenjohtajaksi kaudelle 2012–2013 valittiin Fazer-konsernin viestinnästä, yritysvastuusta, sidosryhmäsuhteista ja brändi-identiteetistä vastaava Senior Vice President Ulrika Romantschuk. Tammikuun alussa tehtävässään aloittava Romantschuk perii puheenjohtajuuden järjestöä menestyksekkäästi viimeiset neljä vuotta luotsanneelta viestintäyrittäjä Anna Soraiselta.

”Hyvät vuorovaikutustaidot ovat tämän päivän yhteiskunnassa niin yksilö-, yhteisö- kuin yritystasolla yhä tärkeämpiä. Olen ylpeä siitä, että ProComin rooli alan ammattilasten foorumina ja osaamisen kehittäjänä on merkittävästi kasvanut viime vuosina. Tästä on hyvä jatkaa”, toteaa Romantschuk.

Muut uudet johtokunnan jäsenet ovat: Viestintätoimisto Conexion osakas ja vanhempi neuvonantaja Kimmo Collander, DNA:n viestintäjohtaja Vilhelmiina Wahlbeck, Palvelualojen ammattiliiton PAM:in viestintäjohtaja Timo Piiroinen sekä Tieto Oyj:ssä työskentelevä markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Rautakorpi.

Puolet johtokunnasta jatkaa

Johtokunnassa jatkavat Viestintä Oy Drumin viestinnän suunnittelija, partneri Mikko Koivulehto, liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Taina Pieski, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälisen yritysviestinnän professori Leena Louhiala-Salminen, Seinäjoen Teknologiakeskuksen viestintäpäällikkö Sanna Männikkö sekä Jyväskylän yliopiston yhteisöviestinnän graduvaiheen opiskelija Tuukka Rantamäki, joka istuu johtokunnan opiskelijapaikalla.

Viestintäalan suurin järjestö jatkaa kasvuaan

ProCom – Viestinnän ammattilaiset on kasvattanut jäsenkuntaansa voimakkaasti viime vuosina ylittäen kuluvana vuonna 2100 jäsenen rajan. Viiden miljoonan asukkaan maassa järjestö on kansainvälisestikin mitattuna kooltaan merkittävä. Siihen kuuluu noin 2/3 kaikista Suomessa viestinnän parissa työskentelevästä ammattilaisista.

ProCom kuuluu viestintäjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön, Global Alliance for Public Relations and Communication Managementiin (GA). ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin edustaa Suomea ja Pohjoismaita GA:n hallituksessa.