Mainio konsepti. Tässä pureudutaan pelotta oston esteisiin ja tehdään ne naurettaviksi.  Itseironia sopii tyyliin, ja tuloksena on Lidlin brandille  sopivaa mainontaa, joka poikkeaa täysin muusta saman toimialan mainonnasta. Casting  ja henkilöohjaus osuvat  kohdalleen”, raati perusteli.

Mainoksen on suunnitellut FOLK FINLAND ja tuottanut Pohjantähti-Elokuva.

Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtajan Lauri Sipposen mukaan kampanjan kohderyhmänä olivat tavalliset suomalaiset perheet,  jotka tekevät päivittäistavaroiden ostopäätöksiä. ”Tavoitteena on viestiä tuoreudesta,  joka pt-kaupassa on yksi tärkeimmistä asiakastyytyväisyyden kriteereistä.”

”Halusimme ravistella erilaisia ennakkoluuloja itseironian keinoin. Myös aiemmat tämän sarjan spotit ovat onnistuneet hyvin, ja palautteen rohkaisemana olemme näitä jatkaneet.  Tämäkin mainos on otettu  oikein hyvin vastaan.  Hyvän käsikirjoituksen ja ohjauksen sekä erinomaisten näyttelijäsuoritusten ansiosta  erittäin  tärkeä, mutta vaikeasti kommunikoitava viesti tuoreuden merkityksestä Lidlin valikoimissa saatiin selkeästi läpi,” Sipponen kertoo.

Edellisen kerran Lidl palkittiin Kuukauden Parhaat Sekunnit  -tunnustuksella lokakuussa 2010.

Mainostaja: Lidl Suomi Ky

mainospäällikkö Hanna Jokitöyrä

Ostojohtaja Timo Hansio

TJ Lauri Sipponen

Mainostoimisto:  FOLK FINLAND

Luova johtaja Tommi Laiho

Copywriter Sami Korjus, Tommi Laiho

AD Kimmo Kivilahti

Tuotantoyhtiö: Pohjantähti-Elokuva Oy

Ohjaaja Osmo Walden

Tuottaja Tiina Wilkman

Mediatoimisto: Happi Mindshare Oy

Raati:

copy Anssi Kuokka  / Touch Worldwide Oy

copy Vesa Hyypiä / Rocky Advertising Oy

strategiajohtaja Mikko Hovi / Bob Helsinki Oy

AD Jenni Hakanen/ Mainostoimisto Ilme Oy

 

Kuukauden Parhaat Sekunnit  -kilpailusta

 

Kuukauden Parhaat Sekunnit on MTV3:n, Subin ja MTL:n yhteinen mainoskilpailu, jossa vaihtuvajäseninen raati arvioi edellisen kuukauden aikana ensiesityksensä saanutta tv-mainontaa. Kuukauden Parhaat Sekunnit on palkinnut ajankohtaista, idealtaan ja toteutukseltaan onnistunutta tv-mainontaa vuodesta 1994 lähtien. Voittaja saa palkinnoksi kuusi esityskertaa: kolme kertaa MTV3:lla ja kolme kertaa Subilla. Tuorein voittaja, shortlista ja arkisto osoitteessa spotti.fi.